Jantar Adgangskontrol - Sikker hverdag for institutioner og virksomheder

HØJT SIKKERHEDSNIVEAU MED JANTAR ADGANGSKONTROL

Tryg hverdag for institutioner og virksomheder og boliger.

 Adgangskontrol hvorfor?

Adgangskontrol kan være med til at hjælpe medarbejdere og med at gøre administrationen simpel. Man kan definere skræddersyede og tidsbegrænsede adgang autorisationer. Man kan kontrollere hvor gæster kan gå hen og hvornår, eller man kan give besøgende adgang til specifikke områder på ønskede tidspunkter. Man kan på samme tid opretholde høje sikkerhedsniveauer uden at de føles sig konstant kontrolleret og overvåget.

De fleste hjem og virksomheder, der bruger nøgler, kan have sikkerheds problemer.  Ulempen med nøgler er at nøgler kan mistes og er let at kopiere så chancen for tyveri er større.

Nøglefri adgang for virksomheder er perfekt løsning og gør det nemmere for medarbejdere,  især i de virksomheder med mange låste døre af sikkerhedsmæssige årsager og med fysiske nøgler kan det være kompliceret for medarbejdere at komme igennem hver enkelt låst dør.

Facilitetens sikkerhed vil være brudt i det øjeblik en ansat mister nøglen til en dør.

Hvad er en Adgangskontrol? Løsning og Fordele

Et adgangskontrolanlæg er en sikkerhedsløsning, der giver dig mulighed for at kontrollere og begrænse adgangen til bestemte områder i virksomheder og hele taget bygninger som skal have sikkerhed. Et adgangskontrolsystem vil det gøre det muligt for brugeren at styre, hvem der går hvor, hvornår og på hvilket tidspunkt. Alle gennemgange kan ses, overvåges, ændres og gemmes i softwaren.

Virksomheder vælger disse løsninger for at have større kontrol over hvem der kan få adgang til deres faciliteter og samtidig give flere muligheder til deres brugere. For nogle virksomheder er adgangskontrol blot interessant hvor for andre, det er yderst afgørende. Men hvornår er inkorporering af dette slags systemer nødvendigt? Hvilke fordele har de?

Nøgler kan være meget upraktiske for firmaer. Med et adgangskontrolsystem kan man få adgang med en simpel adgangskode, en nøglering brik eller adgangskort.

Personlige adgange kan kontrolleres, ændres og slettes enkelt og effektivt. Softwaren er let at bruge, så kendskab til IT er ikke nødvendig.

Den effektive elektroniske adgangskontrol er tidsbesparende og dermed også en økonomisk sikker løsning. Der er ingen dyre omkostninger til omlægning af låse eller til ekstra nøgler, når gæster, medarbejdere eller beboere mister nøglen.

Et mekanisk system er mindre kostbart første gang, men kan blive meget dyrt på sigt og fordelen med et elektronisk system er, at det kun er kostbart én gang.

Med et ADK system er nøglerne og adgangene både hurtigere og billigere at omlægge, ændre og spærre end traditionelle løsninger med nøgler, som kræver manuel kodning eller at låse og cylindere skal skiftes ud.

Hvis man mister et adgangskort eller et proxkort mistes, behøver man blot at deaktivere enheden for at få adgang.

Takket være et adgangskontrolsystem  kan rettigheder til adgang gives til ansatte efter behov, uden at de behøver at bære rundt på flere forskellige nøgler.

Adgangsrettigheder er konfigurere og ikke kun i forhold til hvilke  døre, de åbner. Det er også muligt at bestemme, hvad tidspunkter ansætte kan få adgang til området og i hele taget hvem der har adgang til forskellige faciliteter. Dette kunne f.eks. være nyttigt, hvis der er nogle team medlemmer, som ikke skal have adgang uden tilsyn. Med dette system kan kunden selv kontrollere alt. Og via ADK kan man give forskellige adgangsrettigheder for de   ansatte.

Adgangskontrol løsning fra Jantar

Freund Elektronik A/S er eneforhandler af Jantar Adgangskontrol i Danmark. Jantar er en af de førende producenter i Europa og har siden starten af 90’erne oparbejdet meget erfaring med udvikling og produktion af adgangskontrol og tidsregistreringssystemer. Alle Jantar-produkter er CE-mærket og overholder gældende lovgivning.

Adgangskontrol er inddelt i 3 kategorier:

Online er det integrerede adgangskontrolsystem, der kommunikerer hurtigt og direkte mellem enheder gennem et netværk.

Offline er også elektronisk, hvor man manuelt henter information ved hver enhed.

Stand Alone er elektronisk adgang uden information mellem enhederne.

UDVIDELSESMULIGHEDER

Jantar Adgangskontrol fås fra det lille stand-alone system til de helt store og komplekse adgangskontrolsystemer og har brugervenlig dansk software med mange udvidelsesmuligheder. Uanset størrelse og funktionalitet er systemet baseret på de samme komponenter. Det gør det muligt at opgradere og tilføje nye funktioner uden at skifte eller købe ny hardware. Dermed kan firmware og software opgraderes, hvis nye ønsker eller behov opstår. Jantars system kan arbejde med mange forskellige typer læsere: RFID, prox, mifare, fingerprint og kodetastatur.

POPULUS STYRINGSTERMINAL

central adk

Populus er en del af produktserien ”Black Line” fra Jantar og er en terminal, som kan styre op til 4 døre pr. central. Systemet kan udvides med x-antal centraler. Populus kan sammenkobles og programmeres via en netværks-pc med dansk browserbaseret software. Terminalerne kan sammenkobles via RS-485 samt TCP/IP eller i kombination. Der kan tilsluttes et ubegrænset antal døre til systemet, hvilket betyder
uendelige kombinationsmuligheder.

STANDARD LÆSERE

adk læsere

Læsere er en central del af adgangskontrolsystemerne. Med en læser monteret ved hver dør, kan man undgå brug af de besværlige nøgler, som nemt bliver væk og kan kopieres. Læsere til adgangskontrolsystemet bør altid være kabelførte af hensyn til sikkerheden, hvis de er monteret på ydersiden af en bygning. Der findes flere forskellige læsere, som alle har forskellige funktioner og fordele. Det er derfor altid muligt at få en adgangskontrol, der passer præcis til dit firmas behov.

ADGANGSKORT OG BRIKKER

adgangskontrol læsere og brik

VÆLG MELLEM PROXKORT ELLER NØGLERINGSBRIK NÅR DU SKAL TIL AT GIVE ADGANG TIL DINE MEDARBEJDERE

Adgangskort og brikker er et smartere og sikrere alternativ til nøgler. Brikken eller adgangskortet holdes op foran en læser og indeholder oplysninger på ejeren, som adgangskontrol systemet læser. På baggrund af disse bestemmer systemet, om vedkommende har adgang eller ej.

Man behøver ikke være fysisk til stede i bygninger for at foretage ændringer og opdateringer i systemet, dette sker online fra en administrator computer.

Det er nemt at gøre et kort inaktivt, hvis det skulle forsvinde, blive stjålet eller glemt at blive indleveret af en tidligere ansat. På den måde slipper man for at lave om på hele adgangskontrolsystemet.

JANTAR er et online adgangskontrolsystem, som ikke kræver den store teknisk viden for at administrere. Det er nemt at administrere og systemet er fleksibel og nem at håndtere. Man har mulighed til at udvide systemet ved at tilkøbe moduler som kantinebetaling, bookning, tidsregistrering mm. Vi kan derfor skrædesy et system efter dine behov uanset om der er tale om en stor eller lille virksomhed.

DØRTELEFONER

Freund Elektronik A/S leverer også dørtelefoner, som fungerer sammen med adgangskontrolsystemer. Jantar Adgangskontrol kan kombineres med 3. parts porttelefoner, hermed også Fermax porttelefon. Der kan på den måde laves en dørstation, som fremstår som en samlet enhed. Der er ofte økonomiske fordele ved at etablere dørtelefonanlæg og elektronisk låsesystem samtidig. Jantar adgangskontrol kan også kombineres med tredjeparts læsere hvis de supporterer Wiegand-26 protokol.

SERVICE

Freund Elektronik’s professionelle teknikere er meget behjælpelige med rådgivning, projektering og teknisk service.

Se og køb alle vores JANTAR ADK produkter og pakker i vores WEBSHOP eller ring til vores KUNDESERVICE