Klassiske og elegante ure til
offentlige miljøer
Producent af svensk kvalitet siden 1906
Westerstrand har siden stiftelsen i 1906 udviklet og produceret moderne ure, resultattavler og andre produkter til offentlige miljøer.
Det velrenomerede svenske firmas analoge og digitale ure, store facadeure og diverse displays er velegnet til hospitaler, skoler, industriområder, jernbaner, sportsarenaer og andre offentlige rum.
Vi har valgt at dele vores sortiment af produkter fra Westerstrand op i tre forskellige kategorier:
Tid
Det, som de fleste forbinder Westerstrand med er ure. Sortimentet omfatter både analoge og digitale ure til såvel indendørs- som udendørsbrug. Derudover fører vi en række hovedeure (master clocks), som styrer og synkroniserer andre ure eller enheder i et system.
Hoveduret sender signaler ud til de andre enheder, som opdaterer sig efter det. Dette er især nyttigt i bygninger som skoler, hospitaler og fabrikker, hvor det er vigtigt, at alle ure viser den samme tid overalt, og hvor eksempelvis ringeklokker kan synkroniseres præcist.
Sport
Westerstrand producerer resultattavler og resultatanlæg til alle slags sportsgrene. Kontakt os for nærmere information, hvis du har et særligt ønske eller krav.
Displays
Foruden ure og resultattavler til alverdens sportsgrene producerer Westerstrand også informationsskilte af forskellig art. Indkørselsskilte ved byer, produktionsdisplays, benzinskiltning, kødisplays og tid-/temperaturdisplays er blot nogle af mulighederne. Kontakt os for specifikke ønsker.
Et århundredes arv af svensk kvalitet
Cirka halvdelen af Westerstrands produkter eksporteres til udlandet, hvilket vidner om en international tilstedeværelse og anerkendelse.
Sådan vælger du det rigtige ur
Når du skal vælge et ur er der en række ting, du skal forholde dig til. Skal det f.eks hænge indenfor eller udenfor? Hvor stort skal det være? Skal det være analogt (quarts) eller digitalt? Skal tallene på urskiven være romerske eller arabiske, eller skal der være streger i stedet for tal? Og hvad med sekundviseren? Skal den være der, og skal den i givet fald bevæge sig glidende rundt eller i tikkende bevægelser?
Dette er blot nogle af de ting, du skal overveje. Og her er endda kun tale om analoge ure. Dertil kommer en række andre parametre såsom forsyning og ikke mindst teknologien bag uret.
Vi har forsøgt at gøre det mere overskueligt for dig ved hjælp af nedenstående skemaer, hvor du kan se hvilke valgmuligheder, du har med de forskellige typer af ure, og hvilken teknologi, der ligger bag.
Størrelsen på uret skal desuden passe til læseafstanden. Se guide til valg af rette urstørrelse her.
Du kan se en ordforklaring længere nede på siden, der beskriver de forskellige teknologier.
Ud over de viste eksempler i skemaerne og længere nede på siden, kan ure fra Westerstrand custom designes på et væld af måder. Kontakt os endelig for rådgivning eller særlige forespørgsler.
Skema for analoge ure
Klik på billedet for at forstørre
Skema for digitale ure
Klik på billedet for at forstørre
Valg af urstørrelse
For at vælge den optimale størrelse på uret, at det vigtigt at kende afstanden fra beskueren. Den rette urstørrelse og læseafstand er afgørende for, at man kan aflæse tiden der hvor uret hænger.
Skemaet herunder angiver den korrekte størrelse i forhold til læseafstand.
Guide til urstørrelse / læseafstand
Klik på billedet for at forstørre
Ordforklaring - teknologierne bag urene
Time Code:
Time Code-princippet bruger elektriske signaler til at overføre præcis tidsinformation fra en tidskilde, f.eks. et hovedur, til et eller flere biure. Koden sendes kontinuerligt som en sekvens af impulser eller digitale signaler, der repræsenterer tidspunkter, hvilket sikrer synkronisering.
GPS:
GPS-ure bruger signaler fra satellitter til at modtage præcise tidsdata. Uret henter tid fra flere satellitter, der sender synkroniserede signaler, hvilket sikrer ekstremt nøjagtig tid. Dette bruges til at synkronisere ure, selv på steder uden netværksforbindelse.
NTP:
NTP-ure henter tiden fra en lokal tidsserver. Hvis uret mister forbindelsen til tidsserveren, fortsætter det med at køre på sin indbyggede tidsbase. Når forbindelsen genoprettes, synkroniseres urets tid med tidsserveren. NTP-ure kan som de eneste forsynes via PoE.
Nedenstående er ældre teknologier, som stadig findes, men i dag anbefaler vi en af de ovenstående.
Wifi:
WiFi-ure har trådløs forbindelse til et hovedur, der sender signaler til biuret eller biurene. Disse synkroniseres automatisk med hoveduret, hvilket sikrer nøjagtig tid, så længe der er WiFi-forbindelse.
Impulse:
Denne teknologi synkroniserer biure ved at sende elektriske impulser fra et hovedur. Impulserne sendes i justerbare intervaller via et 2-lederkabel og biurene justerer tiden derefter.
DCF:
DCF-teknologi inden for ure bruger radiosignaler fra DCF77-senderen i Frankfurt, Tyskland til at modtage præcis tidsinformation. Uret dekoder signalerne, som sendes hver sekund, og synkroniserer automatisk tiden. Man skal dog være opmærksom på, at senderes rækkevidde er begrænset. Vi anbefaler derfor ikke DCF-teknologi til ure, der er monteret indendørs eller til udendørsure nord for Aarhus.
Stand-alone:
Dette er uafhængige ure, der ikke kræver en ekstern kilde for at fungere. De har deres egen interne tidsbase og kan køre på batteri eller strøm. Stand-alone ure bruges ofte i situationer, hvor der ikke er adgang til synkronisering via netværk eller eksterne signaler, og de er populære til både privat og kommerciel brug.